Etikette – skrevne/uskrevne regler

Når flere mennesker er sammen er det en fordel med regler for “god opførsel” – det gælder også i bowling.

Nogle regler er skrevne og dermed har man mulighed for at sætte sig ind i dem. Andre er ikke nedfældet i vedtægter eller vejledninger og man kan uforvarende komme til at træde ved siden af.

Nogle regler som er gode at huske:

Dansk Bowling Forbund kræver at et hold er ens påklædt ved turnerings-kampe. Ligeledes har de fastsat at der ikke må ryges eller drikkes alkohol under kampene.

Når vi træner må der ikke ryges på/ved banerne – men man må godt gå op bagved og tage et hiv i pauserne mellem kastene. Der må godt drikkes alkohol (typisk øl) medens vi træner.

Både til træning og turnering skal man vise hensyn og ikke forstyrre de spillere der skal kaste. F.eks. skal man “holde tilbage for højre” – det vil sige at hvis spilleren til højre er klar til at kaste må du ikke gå op på banen, men skal blive stående på vinylen ved siden af kuglerne. Først når spilleren til højre for dig starter sit tilløb må du gå op og gøre dig klar til dit kast. Man viser også tilbageholdenhed hvis spilleren til venstre er i gang med sit kast. Nogle gange vil du opleve at den anden spiller giver tegn til dig at du gerne må kaste – han afventer måske at hans nabo kaster og så kan du jo godt kaste imedens.

En regel som plejer at udløse jubel blandt dine medspillere: Hvis du rammer 111 point i 7. rude koster det en flad 20’er og du kan højst komme af med en pr træning 🙂